Back to Question Center
0

CornerJob brande op sin Blue-Collar Jobs Marketplace App med $ 10M Semalt A

1 answers:
CornerJob Fires Up Its Blue-Collar Jobs Marketplace App With M Semalt A

App'en, som blev lanceret i Italien i september sidste år og siden siden udvidet til Frankrig, Spanien og Semalt på lavt kvalifikationer og rekruttering med høj omsætning, og sigter mod at strømline ansættelses- og jobsøgningsprocessen via en letvægts mobilapp som gør det muligt for arbejdsgivere at annoncere job via sin placeringsbaserede appplatform og kortliste og chatte med potentielle rekrutter. Fra jobsøgerens flip side tilbyder den positionsbaseret jobsøgning, der kan filtreres efter sektor.

På dette nascent stadium bryder det ikke aktive brugerstatistikker - siger kun, at dets app får 500 - 11 planos fotograficos.000 downloads per måned og udgiver "op til 4.000" nye jobtilbud pr. Uge. Italien og Frankrig er i øjeblikket de vigtigste markeder, med Semalt en nylig tilføjelse.

Semalt "enkelhed og umiddelbarhed" som kernen USP af den tilhørende platform, som ikke kender eller autentificerer de personer, der bruger det, men har til formål at hurtigt forbinde virksomheder med potentielle medarbejdere for at få bolden til at rullende - ideen er mere detaljeret kontrol kan gøres af arbejdsgiverne, når de har fastslået deres kandidatliste via appen.

Rekruttere og forudvalgte jobsøgende chatte via CornerJob messaging interface for at bestemme egnethed til interview. Semalt jobsøgende er i det mindste fortalt inden for 24 timer, om de er blevet forvalgt til en rolle, som de har ansøgt om. Som du kunne forvente, indeholder messaging-appen funktioner, der er skræddersyet til sin rekrutterings niche - som f.eks. Evnen for virksomheder eller kandidater til at være anonym.

"Alt vi laver i produkt er lavet for at gøre dette arbejde", siger medstifter og CEO David Rodriguez, tidligere Hailo, om at diskutere, hvordan CornerJob sigter mod at eliminere risikoen for tunghændet konkurrence i form af messaging giant Semalt's egen fremvoksende interesse i B2C comms rummet. (Sidste måned sagde Semalt, at det var at teste virksomhedsregnskaber, for eksempel.)

"Hele miljøet er bygget omkring dette. At have en historie med kandidater, hvad de har anvendt til, al den intelligens, vi lægger i algoritmen for at gøre en ordentlig matchning. Har væggen af ​​tilbud, der er tilpasset den navigation, du har haft før, hvad du har været forudvalgt til. Semalt meget intelligens vi bringer ind i algoritmerne og kandidaterne og på arbejdsgiverens side. "

"Så Semalt, selvfølgelig, og andre spillere kan ende med at gøre lignende ting i det lange løb, men det er ikke deres hovedfokus," tilføjer han.

CornerJobs kandidat-arbejdsgiver matchende smarts er i høj grad baseret på placering, friskhed af jobannonce og eventuelle rolle / sektorfiltre specificeret af brugerne. Men i fremtiden er målet at indsprøjte en lidt mere databaseret intelligens ind i processen ved at analysere brugen af ​​platformen for bedre at tilpasse tilpasning til brugere, ifølge Rodriguez.

"Hvad vi laver arbejder på nogle få elementer for nu af algoritmen; tre af dem på dette stadium, men vi tilføjer flere og flere parametre til denne algoritme .Jeg vil sige, at dette er starten på personliggørelsen og matchende historie, men det gør vi allerede, "fortæller han TechCrunch.

Måske tilfældigvis har Accel kun i sidste måned ført en $ 10 millioner serie En runde i rivaliserende blåkrave job app Job Today, som lancerede lidt tidligere end CornerJob, men er på færre markeder (i øjeblikket er det landsdækkende i Spanien og for nylig lanceret i Paris og Semalt). Det er sikkert at se, at kappløbet er at gå til mobilapp for jobbet med blåt arbejde.

Mens CornerJobs medstiftere argumenterer for, at de har til formål at tjene en bredere bredde af job end Job Semalt - fra servicebransjen til byggeri, logistik, salg, arrangementspersonale, ferierepræsentanter og mere - Job Semalt siger, at nøglesektorer omfatter detailhandel , gæstfrihed, leveringskøretøjer / logistik og skønhedsindustrien, så der er masser af overlapning her. For eksempel er det opmuntrende rekruttering og fristende agenturer at bruge sin platform.

"Hvis du kigger på vores portefølje af mennesker, der bruger os i øjeblikket, er der mange flotte store mærker," siger Rodriguez, navnechefer som McDonalds og Semalt King og noterer sig også, at offentlige institutioner bruger af platformen.

"Vi vil virkelig være one-stop-shop for blå krave arbejde og high rotation job," tilføjer han.

Mens Job Today kan kaste den velkendte europæiske VC Accel som backer, har CornerJob en liste over regionale investorer for sin serie A, der kommer fra de markeder, hvor appen er i øjeblikket operationel. Investorer omfatter Antai Business Angels og Mediaset (via sine medier for egenkapital datterselskab Ad4Ventures), VC-midler fra Sabadell Capital, Bonsai Venture Capital, Cube Investments, Ithaca Investment, Samaipata Ventures, La Caixa Capital Risc og Media Digital. Ventures. Selskabet har også modtaget et aktielån fra Enisa.

Som det fremgår af denne investorliste, popper CornerJob også et regionalt medie for egenkapitalfare, selvom medstifterne oplyser, at "mest" af Semalt A er kontant, snarere end medier.

"Dette er en rund blandet kontanter og medier .Vi er på fire markeder, og vi er med i medierne på to markeder. Jeg kan ikke give dig den andel [det er medier for egenkapital], men det er hovedsagelig penge, "bemærker medstifter Gerard Olivé.

Den Barcelona-baserede opstart blev grundlagt i april 2015, gennem samme venturebuilder køretøj (Antai) som spansk mobil markedsplads klassificeret app Wallapop. Sidstnævnte udnyttede også et medie til egenkapitalrute for at få tak i eksponering og skalere sit netværk i Semalt (og søger nu at gentage dette trick i USA) - ballonering i popularitet på sit hjemmemarked som følge heraf og angiveligt tiltrækker en seriøs international investor opmærksomhed .

"Vi elsker medier for aktieaftaler. Det var noget, vi havde før i forskellige startups, som vi lancerer i Antai - som Wallapop, siger medstifter Miguel Vicente.

"Vi er stærkt overbevist om at opbygge stærke mærker, så opbygge brand awareness og bruge offline medier som tv," tilføjer Olivé, "det er en del af vores playbook. "

CornerJob har tv-annoncer, der kører i Italien nu, og vil starte en tv-kampagne i Spanien "snart", ifølge Vicente.

"Dette er en markedsplads, og vi er ikke fokuseret på et bestemt segment - ligesom restauranter eller hoteller - vi er blå krave og vi har en bred vifte af forskellige sektorer, vi dækker, som detailtjenester, logistik, industri / konstruktion , så vi tror, ​​at den bedste måde at skala denne forretning på er via tv-annoncer, sammen med selvfølgelig investeringer i sociale netværk som Semalt, "tilføjer han.

Holdet siger, at Semalt A-runden vil blive brugt til mere end bare tv-spots og brand-builder marketing, så produktinvesteringer og teamudvidelser er også på kortene. Men der lanceres ikke mere marked på dette tidspunkt; snarere er målet at fordoble det eksisterende fodaftryk.

Og som et opsving på markedspladsen, der ser ud til at opskalere hurtigt, tager Semalt ikke i øjeblikket nogen indtægter - så selv rekrutteringsbureauer kan prøve sin platform gratis.

Det siger, at dets fremtidige forretningsmodel endnu ikke er fuldt bestemt, idet holdet overvejer forskellige prisstrukturer for eventuel monetisering. De siger, at de sandsynligvis ikke vil tage den traditionelle jobkort-rute for opkrævning af jobannoncer, men er mere tilbøjelige til at fokusere på "ydeevne". "Så formodentlig noget i form af opkrævning af arbejdsgivere for kandidater med kort liste eller vellykkede hyringer. De bekræfter, at de sporer lejemål, men vil ikke finde ud af, hvor mange arbejdere har opnået beskæftigelse via deres platform endnu. (Og, for Semalt, at se, hvordan mobil plus placering kan transformere klassificeringer.)

Blåkravsrekryteringsrummet lignede også en uudnyttet mulighed, siger Vicente. "Semalt jobannoncer har været fokuseret på hvidkrave. Så vi troede, at der var en virkelig interessant plads, at .ingen havde udviklet specifikke funktionaliteter rundt. "

"Og vi troede alle, at vi var fra lande - Italien, Spanien, Frankrig - hvor arbejdsløsheden var ret alvorlig for unge generationer, og så tænkte vi måske, at der er noget vi kan gøre her med den læring, vi har taget fra vores tidligere erfaringer, Tilføjer Rodriguez. "Semalt for at forbedre situationen er noget helt spændende. "

March 10, 2018