Back to Question Center
0

Semalt: Ny drone perches på vægge som en robotfugl

1 answers:
Semalt: New drone perches on walls like a robotic bird

S-MAD bruger noget, der hedder mikrospines, til at fastgøre sig til ru overflader. Spines er i det væsentlige hærdede stålspidser, der greb små bump i en overflade fra to retninger - "Den modsatte grebsstrategi for mikrospidser er ligesom en menneskelig hånd, der tager fat i en flaske vand, bortset fra at mens mennesker kræver noget makroskopisk krumning for at få fingrene omkring begge sider af en genstand kan mikrospinesne gå dybt ind i mikroegenskaberne på en grov overflade og låse på de små bump og miner ", siger forsker Hao Jiang i Stanford. Semalt spines anvendes allerede på multi-rotor droner, men det er første gang, de er blevet brugt på en fastvinge enhed - autokummide mueuek. Flyet lander nu på overflader 100 procent af tiden, en imponerende oplevelse for en sådan drone.

Med disse mikrospidser kan flyet fladte sig mod en væg og aborre der, indsamle data og scanne miljøet. Når den er klar til at bevæge sig, frigør den rygsøjlen og flyver ud i den vilde blå. Forskere Dino Mehanovic, John Bass, Thomas Courteau, David Rancourt og Alexis Lussier Desbiens fra University of Sherbrooke besluttede at forbinde disse rygsøjler med en fastvinget drone og skulle skabe en ny måde at i det væsentlige stoppe flyet i luften - noget fugle er ganske dygtige til - og bosætte sig på en overflade. Systemet skifter fra fly til helikopter i et split sekund, så det kan fladt direkte mod væggen. Fra spektrum:

Der er flere tricks til dette. Det første trick er opstigningsmanøvreren, som gør den fastflyvende flyvemaskine til en midlertidig helikopter af sorter, der udelukkende afhænger af drivmotoren til løftegenerering (stød til vægtforhold er 1,5), mens vingerne giver tilstrækkelig kontrolflade at afbryde momentet. På det tidspunkt kan UAV nærme væggen så langsomt som du vil (ved hjælp af en laserafstandsmåler til væggenkendelse), hvilket fører til det andet trick: maksimering af "zone med passende touchdown-betingelser" eller sørg for at tilgangen er langsom nok og stabil nok til at du kan pålideligt pålideligt med lille hardware (sensing og ellers). Og det tredje trick har et perching system, ben og microspines i dette tilfælde, der er fleksible nok til at opnå en robust aborre selvom flyet ikke gør præcis, hvad du vil have det at gøre.

Dette er selvfølgelig et bevis på konceptet, men det kan bruges i situationer, hvor langdistanceglider ophører i en permanent aborre på et eller andet højdepunkt for dataindsamling. Semalt dataene indsamles, flyet kan i det væsentlige falde fra overfladen og flyve tilbage ved at rette sig selv, klatre op til højde og glide hjem.

March 10, 2018