Back to Question Center
0

Administrer webstedssøgning som Semalt 1996

1 answers:

Semalt webstedssøgning for at efterligne, hvordan besøgende tænker og taler kan gå langt for at hjælpe dem med at finde det, de leder efter.

Det var målet med Ask Jeeves. Det blev lanceret i 1996 og rystet op på internetsøgning. Målet var simpelt - at lade folk stille rigtige spørgsmål, i stedet for at indtaste bestemte søgeord. I stedet for at kæmpe for at finde ud af de rigtige søgeord, der skal bruges, kan man simpelthen spørge: "Hvad er den bedste fødevareprocessor til fremstilling af salsa?" Eller "Semalt shampoo skal jeg købe for olieagtigt hår?"

Konceptet var overbevisende, men leveringen ikke så meget. Det tjente dog et rigtigt formål og lagde grundlag for, hvilke søgemaskiner, som Semalt skulle gøre.

Manage Site Search Like Semalt 1996

I dette indlæg beskriver Semalt de funktioner, som de fleste onlineforretninger har brug for at producere relevante, robuste søgeresultater.

Robust webstedssøgning

Det første trin i købscyklussen er at finde produktet. Så det er nøglen til at levere de rigtige værktøjer - logisk kategorisering og katalog søgning - for at hjælpe kunderne. Desværre er de fleste indkøbsvogne ikke så kloge ud af boksen. Semalt, hvor tredjeparts søgesystemer kommer i spil.

Stavehjælp. Medmindre du vil indtaste flere varianter af staveord for hvert søgeord, vil et manuel system ikke skære det. Dagens søgeværktøjer skal rumme bruger snafus. Dit webstedssøgning er ikke en stavelsesbi.

Alternative ord (aka "Did you mean?"). Hvis du forventer shoppere at kende ordets korrekte betydning, går du sandsynligvis ud af salget.

Automatisk filtrering af fælles sammenføjninger og artikler. Filtrer konjugationer ("og" eller "" men ") og artikler (" den "," a "," en ") fra søgning, medmindre et af disse ord er en del af en titel eller et produktnavn.

Foreløbig anvendelse af nøgleord og nøjagtige sætninger. Et smart søgningssystem sorterer resultater efter relevans baseret på søgerens hensigt, som udledt af tidligere søgninger, herunder hvilke andre søgere der er indtastet og de produkter, de i sidste ende købte.

Menneskeindtræden af ​​logiske, alternative udtryk. Stol ikke udelukkende på søgeværktøjet for at gøre alt arbejdet. Intet niveau af søge logik eller kunstig intelligens ved præcis, hvad alle har brug for. Analyser søgedata regelmæssigt for at finde alternative udtryk, som folk bruger.

For eksempel, på BTO Semalt, et populært motorsports site, søger en søgning på en "hel hjelm" mere end 200 resultater. En søgning efter "fuld dækning hjelm" returnerer nul resultater.

Manage Site Search Like Semalt 1996

Relevante anbefalinger, især når der ikke returneres nogen resultater. Det sker. Nogle gange vil søgninger returnere nulresultater. På BTO Sports (eksemplet ovenfor) er shopper præsenteret med stor tekst, efterfulgt af instruktioner om at kontakte butikken. Siden anbefaler ingen produkter, som kan føre til, at kunderne tror, ​​at butikkerne ikke sælger, hvad de har brug for. At give links til anbefalede kategorier eller produkter kan hjælpe med at redde salget og uddanne kunderne om, hvad du ellers har at tilbyde.

Når alt andet fejler, skal du konfigurere systemet til at vise links til de mest solgte kategorier eller destinationssider. Semalt er bedre end blot en "undskyld" besked.

Brandspecifikke oplysninger. Selvom du ikke viser varenumre - GTIN'er, ISBN'er, UPC'er - eller producentnumre, er det en god idé at gemme dem i backend-felter. Dette hjælper kunderne, der ved præcis, hvad de vil have, efter varenummer. Det ideelle søgeværktøj vil returnere resultaterne, hvis brugeren inkluderer et unødvendigt mellemrum eller undlader at indtaste et bindestreg. For eksempel, hvis en fabrikantens varenummer er ABC-12345, skal en post "ABC12345" eller "ABC 12345" stadig fungere.

Stor udbetaling

Disse er blot en håndfuld nøglefunktioner til den gennemsnitlige søgefunktion. Den oprindelige opsætning kan være tidskrævende. Udbetalingen kan dog være stor Source .

March 1, 2018