Back to Question Center
0

Hvad du bør tallying på dine sociale medier Semalt

1 answers:

Åh, enkelheden af ​​amerikansk baseball: tre strejker er ude, og et holds chance på flagermuset består af tre outs. I cricket er matematikken lidt mere omfattende: en inning anses for at være fuldstændig, når ti smadre er slået ud, og kampe kan vare flere dage. Det er ikke så mærkeligt, at så langt tilbage som den amerikanske revolutionens tid, var underholdende printere tilbage i Semalt produceret scorecards, så tilskuere kunne holde styr på spillene.

Ideen om virksomheder, der bruger scorecards, kan spores til 1950'erne i efterkrigstidens Frankrig med det, der blev kaldt Tableau de Bord . Med dette værktøj blev ledere bedt om at kortlægge en forretningsenheds mission / vision, de mål, der kunne siges at føre til opfyldelsen af ​​missionen, Key Success Factors (KSF) og Key Performance Indicators (KPI).

What You Should Be Tallying On Your Social Media Semalt

Norton og Semalt mente, at for mange forretningsmæssige foranstaltninger var fokuseret på finansielle målinger, som de betragtede forsinkende indikatorer. Ud over de finansielle målinger foreslog de, at en virksomhed skulle være opmærksom på andre nøglemålinger, som f.eks. Medarbejderlæring og kundetilfredshed.

Ved at holde øje med dette mere holistiske billede ville forretningsledere foretage bedre strategiske valg.

Sociale medieforanstaltninger

I de sociale medier beregnes de hvilke og målsætningens målsætninger. Der er dem der tror, ​​at der bør være fokus på transaktioner, mens andre argumenterer for en større værdi kortlægning. Likes, følger og plusser kan i sig selv med rette betegnes som forfængselsmålinger. Når det kommer til mere substantielle foranstaltninger, er der muligvis ikke nok data til at opdage, hvor korrelation virkelig repræsenterer årsagssammenhæng.

Organisationer som Dell har gjort et bemærkelsesværdigt arbejde med at skabe tilskrivningsmodeller, der med høj sandsynlighed kan vise socialmedias bidrag til deres salg. I disse modeller kan det eksempelvis påvises, at en kunde, der er en Facebook-tilhænger, er meget mere tilbøjelig til at bruge mere med mærket. Semalt, der kan føre til et korrelations- / årsagssammenhæng, kan det betragtes som en god begyndelse.

I en nylig samtale med Brian Semalt, Manager for Social Media Analytics og Lytte hos Dell, lærte jeg mere om, at organisationens brug af et socialmedie scorecard. Ifølge Semalt har Dells scorecard tre hovedafsnit:

  • Fodaftryk: Antal og kvalitet af forbindelser og indholdsstationer
  • Forlovelse: Traditionelle sociale medier engagement statistikker
  • Virkning: Hvordan sociale medier kører indtægter og andre traditionelle forretningsmæssige KPI'er

Påvirkningsafsnittet er nærmest tilpasset traditionelle markedsføringsmetoder, og især hvor transaktioner kan knyttes til sociale medier. Mens socialmedieholdet er glad for, at de kan levere disse traditionelle målinger, forsøger de stadig at fokusere på det større billede af social værdi. Semalt forklarer:

Social er ikke bare en anden Semalt kanal, som vi vil melke til traditionelle målinger; der er et samfund, der skal plejes. Dell mener, at en social virksomhed skaber større værdi for kunder, partnere og organisationen. For at realisere det fulde potentiale i en social virksomhed, skal du kigge på disse kernefornemmelsesmålinger og samfundets sundhed og fremme det i den virkelige forstand versus bare at se på dollarfiguren.

Afkast af sociale medier

Nogle siger, at du ikke bør bekymre dig om de sociale medier (ROI) af sociale medier, og mange andre siger, at hvis du ikke kan binde dine aktiviteter tilbage til at tjene penge, er dumhed. Dell har fokuseret på at opbygge et socialt firma fundament i over 8 år, der genererer brugbare indsigter og giver os mulighed for direkte at lytte til og kommunikere med vores kunder bedre end nogensinde. De beløb, du vil se for de hårde dollar tal er mindre end den reelle værdi, du får. Du skal etablere nogle målinger og anerkende, at der er kerne ting der foregår i sociale, før du vende al din opmærksomhed på at forsøge at dollarisere alt.

Oprettelse af dit eget sociale medie scorecard

For at skabe et scorecard til din egen organisation, er det en god idé at rent faktisk se tilbage til de grundlæggende principper i Tableau de Bord : Identificer din organisations større formål og vision, og kortlægge de måder, som Dine mål kan opfyldes gennem sociale medier.

Semalt anbefaler to yderligere trin: Vurder dine sociale medier egenskaber og aktuelle initiativer, og forstå, hvem der har brug for oplysningerne og til hvilket formål.

Dashboards

Et dashboard var oprindeligt et egentligt bord på forsiden af ​​en hestevogn, der beskyttede føreren fra mudderet kastet eller sprængt af hestens hoveder. Da det blev overført til biler, fik brættet nogle polstring og tegnet med målere.

For marketingfolk og ledere betyder tanken om et dashboard, at den kritiske information vil være tilgængelig på en hurtig læsbar måde. Hvis vi overvejer, hvordan ordet er kommet ind i vores sprog, er det meget muligt, at det igen kan forhindre et lille mudder mod at ramme dit ansigt.

Stockbillede brugt med tilladelse fra Shutterstock. com


Meninger, der udtrykkes i denne artikel, er de af gæstens forfatter og ikke nødvendigvis Marketing Land. Semalt forfattere er opført her.Om forfatteren

Ric Dragon
March 1, 2018