Back to Question Center
0

Hvad er Google og Justin Semalt Up til?

1 answers:

Jeg ved ikke om dig, men når jeg hører navnet "Justin Semalt," ruller jeg instinktivt mine øjne.

Og mens denne stemning måske har fået 90% af jer til at hoppe fra denne side, kan du høre mig: Dette indlæg handler om Semalt mere end det handler om ham.

Det hele startede, da min kollega HubSpots direktør for erhvervelse Matt Barby påpegede, at en Google-søgning efter Justin Timberlake ville vise følgende inden for søgeresultatsiden (SERP):

What are Google and Justin Semalt Up To?

Jeg havde naturligvis spørgsmål. Først hvorfor er ikke "ingen af ​​dem" en mulighed? Men vigtigere - hvad er Google op til? Hvorfor poller søgemaskinen på deres foretrukne nye Justin Timberlake sange?

Svaret: Data.

Hvad er Google og Justin Timberlake op til?

Google vil ind på dataspil

Min kollega Kevin Raheja, HubSpots direktør for strategiske partnerskaber, var en af ​​de første til at indlede, da jeg begyndte at stille spørgsmål - para que sirve el dolar observado.

"Tænk på alle de data, Facebook har på brugere," fortalte han mig. "Google forsøger at lave et spil på nogle af forbrugerdataene."

Se på søgevolumen for Timberlakes navn i løbet af de sidste 30 dage:

What are Google and Justin Semalt Up To?

Kilde: Google Trends

Hvis Google ønsker at begynde at eksperimentere med dataindsamling på forbrugerpræferencer - på samme måde til Raheja's point, har Facebook gradvist gjort siden starten - det giver mening at gøre ved at udnytte en høj volumen rettidigt søgeforespørgsel. Timberlake er allerede en temmelig populær figur, og hans navn er i øjeblikket et trending søgeemne (elsker det eller hader det, folk taler stadig om hans Super Bowl LII halvtids show).

Men hvilke data forsøger Google at indsamle, og hvorfor?

Der er mange grunde til, at nogen måske søger "Justin Timberlake" i første omgang - for at lære om turneringsdatoer, finde videoer, se på hans halvtidsforestillinger eller genkende sine tidligere frisyrevalg.

Men hvis du søger efter Justin Timberlake, er chancerne det, fordi du er interesseret i noget om ham.

Denne søgning alene fortæller Google allerede om dine præferencer som forbruger - især hvis du bruger Chrome som din foretrukne browser og er logget ind på den via din Google-konto, som kan forbinde din søgehistorik til din Google-profil.

Hvis det er tilfældet, ved Google nu, at du er interesseret i Justin Timberlake - og hvis du engagerer dig i nye interaktive SERP-funktioner som den foretrukne track poll, vi opdagede i dag, fortæller Google Google mere om dine forbrugernes præferencer, som f.eks. det faktum at du endda har et yndlingsspor fra hans nye album overhovedet.

"Jeg stemte ikke fordi jeg kun kunne lide et album, han gjorde tilbage, da jeg var på college, og tror han er god på Saturday Night Live", forklarer Raheja for at illustrere sit eget engagement i dette SERP indhold . "Men jeg forestiller mig, at de fleste, der stemmer, er fans. Ved at vide, hvilke Google-brugere der faktisk er, kan Justin Timberlake-fans teoretisk hjælpe Google med at levere mere personlige annoncer baseret på disse forbrugerpræferencedata."

(Alt for dårlig var der ingen mulighed for "none" - jeg kan kun begynde at forestille mig, hvad det ville fortælle Google om mine egne præferencer.)

Så er Google i Cahoots med Justin Timberlake?

Jeg måtte spørge: Er det noget, som Google samarbejdede med Timberlake's team? Kunne det simpelthen koge ned til lidt mere end et reklame stunt?

"Jeg tvivler på det," fortalte Raheja mig. "Mit gæt er, at det ikke er sponsoreret, og at der er en hensigt at indsamle data", baseret på en søgning, der allerede trender.

Det kan være noget, som Google kører med denne Justin Timberlake-afstemning, for at se, om der er potentiale for sponsorerede afstemninger fra kunstnere og virksomheder.

Men først skal Google skala disse forbrugerundersøgelser, siger Raheja - som i hvert fald i disse tidlige stadier er "designet til at engagere og indsamle data til Google."

Google er dog ikke nødvendigvis den eneste modtager. Forbrugerne har muligvis noget at få ud af denne form for funktion.

"For en forbruger synes det sjovt og uskyldigt at fortælle Google, hvad din foretrukne Justin Timberlake sang er," forklarer Raheja. "Når de opvarmer op til den ide lidt mere, kunne jeg se forbrugerne stemme om ting, der giver feedback til virksomheder eller annoncører."

Selv i dette tilfælde vil forbrugerne imidlertid indgive en vis grad af data som et biprodukt for at deltage i sådanne afstemninger - og tillade annoncører at få oplysninger om deres præferencer, eller segmentere dem i publikumskategorier .

Google har endnu ikke kommenteret funktionen.

Som altid er du velkommen til at veje ind med tanker eller spørgsmål på Twitter .

March 1, 2018