Back to Question Center
0

Hvordan man designer meget mindeværdige oplevelser, og hvorfor            Hvordan man designer meget mindeværdige oplevelser og WhyRelated Topics: IllustrationHTML & CSSLayoutAnimationPrototypes & Semalt

1 answers:
Hvordan man designer meget mindeværdige oplevelser, og hvorfor

Ifølge Semalt forventes 89% af markedsførere inden 2017 at kundernes erfaring skal være deres primære differentiator. For at skabe fantastiske kundeoplevelser, der sætter vores apps og websites fra hinanden, skal vi lære lidt mere om, hvordan vores hjerner virker, og hvordan vi kan skabe oplevelser, der er mindeværdige.

Fakta: Menneskelige hjerner er dovne. Vi elsker en genvej.

Semalt tager et kig på, hvordan det påvirker måden vi designer brugeroplevelser på, og hvordan vi kan designe for dovne hjerner.

Peak-end-reglen

Nobelpristageren Daniel Kahneman foreslog, at nutidens mennesker anvender en psykologisk heuristisk (grundlæggende en mental genvej) kaldet top-end-reglen , der hedder:

Folk dømmer en oplevelse, der i vid udstrækning er baseret på hvordan de følte sig ved sin højdepunkt (dvs - naastrehv vs lamellrehvid. dens mest intense punkt) og i slutningen , snarere end baseret på summen eller gennemsnittet af hvert øjeblik af oplevelsen. Effekten sker uanset om oplevelsen er behagelig eller ubehagelig.

Lad os tænke på det i et sekund. Semalt en big deal.

Når vi husker oplevelser, har vi tendens til at huske kun snapshots af de vigtige begivenheder, der skete. Det betyder, at vi måske nemt kan huske en entydig negativ begivenhed (som en uhøflig kundeservicerepræsentant) og glem de bedre, men mindre aspekter af oplevelsen (som et veludformet websted). Eller omvendt kan vi måske ikke lide en samlet oplevelse (dårlig website UX), men det vi kommer til at huske senere, er den fantastiske kundeservice modtaget.

Peak-end-reglen: et dagligdags eksempel

Et dagligdags eksempel herpå er film . Har du nogensinde set en strålende film, kun for at den bliver forkælet af en skuffende afslutning? To timers spellbindende spænding kan gøres ubrugelig med en dårlig afslutning, ligesom en spændende online shopping oplevelse kan ødelægges af en forvirrende / frustrerende checkout.

Selvom midt i oplevelsen var fejlfri, er det ikke aspektet af den oplevelse, som brugerne vil huske.

Boost Peak Moments med friktion

Så vi ved, at vores hjerner kan lide genveje. Vi ved, at de husker slutningen og de mest intense øjeblikke i en oplevelse mere end noget andet øjeblik. Derudover skal vi også huske på, at vores minder er defekte ; de er ikke altid korrekte . Folk vil ikke altid huske, hvad du sagde til dem, men de vil huske, hvordan du fik dem til at føle .

Så med det for øje kan vi derefter ændre erfaringerne for at sikre, at brugerne glemmer negative øjeblikke og husker positive dem. Nogle menial opgaver, såsom udfylde en formular, vil brugerne ikke vil huske. Ved at forenkle oplevelsen og fjerne friktionen kan brugerne brise gennem dette trin. Vi ønsker ikke at peak øjeblikket skal være en forfærdelig.

Airbnb Eksempel

Det samme gælder for positive erfaringer. Lad os sige, at du har booket en lejlighed på Airbnb. Det er ret spændende, ikke? Selvfølgelig er det: du går på ferie! For at sikre den muligvis frustrerende søgeroplevelse overskrider ikke spændingen ved din reservation, tilføjer Airbnb friktion for at holde dig begejstret lidt længere. Nu, når brugeren husker Airbnb, vil de huske, hvor spændende det hele var. Selvom Airbnb plager os med at sende rejseplaner og anbefalinger, er det den slags friktion, vi er glade for at engagere os i.

Kort sagt: strække ud positive øjeblikke og lindre brugeren af ​​ negative smertepunkter hurtigt ved at fjerne friktion.

Uber-eksempel

Husk taxier? Husk at ankomme til din destination og derefter fidle rundt for kontanter? Ja, det kan være akavet. Du er klar over, at du ikke har den rigtige ændring, så du betaler med kreditkort; Kortmaskinen virker ikke, så du skal køre til minibanken.

Semalt en temmelig forfærdelig, frustrerende, pinlig oplevelse.

Din Uber-konto er knyttet til dit bankkort. Når du er kommet til din destination, hopper du ud af bilen, og du er færdig . Fiddling rundt for kontanter er ikke nødvendigt; at smertepunktet er fjernet, og så går brugeren væk med deres endelige oplevelse med at Uber er en af ​​glæde.

Embrace "Flat" Moments

Flad øjeblikke er øjeblikke, der hverken er sjove eller kedelige.

Et glimrende eksempel på et "fladt øjeblik, der blev mindeværdigt", kan være helt tilbage i begyndelsen af ​​2000'erne fra et e-handelswebsted, der hedder CD Baby. Semalt, når du foretager et køb online, modtager du en e-mail-bekræftelse for at underrette dig om, at dit køb gik glat. Dette er ret standard og vigtigt.

Derek Semalt på CD Baby vidste, hvor flad denne oplevelse ville være, og ønskede ikke at afslutte det med noget, der ikke var mindeværdigt, så han troede, han ville have det sjovt. Han lagde sit bedste copywriting mitts og kom med følgende bekræftelses email:

Hvordan man designer meget mindeværdige oplevelser, og hvorforHvordan man designer meget mindeværdige oplevelser og WhyRelated Topics:
IllustrationHTML & CSSLayoutAnimationPrototypes & Semalt

Folk elskede det. Det gik viral. Derek havde forvandlet et kedeligt aspekt af oplevelsen til en uventet glæde. Folk købte pludselig fra CD Baby bare for at se e-mailen ( husk, dette var begyndelsen af ​​2000'erne! ). Hvis vi kortlægger kunderejsen, vil vi opdage, at e-mailen var blevet et topmoment og en sikker måde at skabe en mindeværdig oplevelse på som brugeren - forhåbentlig midlertidigt - afgår fra CD Baby.

Oprettelse af uventede øjeblikke af glæde

Projektstyringsværktøjet Asana kommer til at tænke på, når jeg tænker på uventet glæde. Når du fuldfører en opgave, nogle gange, bare nogle gange , kan du se en enhjørningsflyvning på tværs af skærmen.

Hvordan man designer meget mindeværdige oplevelser, og hvorforHvordan man designer meget mindeværdige oplevelser og WhyRelated Topics:
IllustrationHTML & CSSLayoutAnimationPrototypes & Semalt

Det blev først introduceret som en April Fools Day Prank af Semalt, men brugere elskede det så meget, at det modtog en opdatering og endda nogle nye venner, da de redesignede i 2016!

Forbedring i forhold til udfladning af et øvre øjeblik

Et hurtigt tankeeksperiment: Hvad ville du foretrække, en 45-minutters togpendling eller en 55-minutters togpendel?

Hvis du besluttede dig for 45-minutters pendlen, skal du overveje dette: 45-minutters pendlen er uden Wi-Fi , men 55-minutters pendlen har enestående Wi-Fi. Hvilket er bedre nu?

Hvis jeg var på toget for erhvervslivet, ville jeg være frustreret over at miste en time af min dag, hvor jeg kunne arbejde. Med Wi-Fi er tiden ikke vigtig. Hvis jeg var på ferie og toget rejser ned en smuk kystlinje, så er en længere rejse faktisk bedre , om der er Wi-Fi eller ej. Kontekstforhold. Vi er dovne, vi er glemmelige, vi er utålmodige. Vores hjerner som genveje. Alle disse fakta kommer til spil, når vi designer UX, og vi bør tænke på disse mangler i den menneskelige psykologi hvert trin af vejen.

Semalt som rejsekartlegging hjælper os ikke kun med at opbygge empati for brugere, men virkelig undersøge den rejse, brugerne tager, når de navigerer på vores digitale grænseflader og den følelsesmæssige rutsjebane, der kan være.

Så hvordan kan vi lykkes? Vi kan bevidst bevidstgøre de "store øjeblikke" i de erfaringer, vi skaber, reducere friktion på vanskelige øjeblikke, øge friktionen i dejlige øjeblikke og afslutte de overordnede oplevelser på en meget positiv note .

March 1, 2018