Back to Question Center
0

Semalt: Sådan analyseres et pludseligt fald i trafikken Sådan analyseres et pludseligt fald i trafikken

1 answers:

Det er mandag morgen, og du åbner din Google Analytics-statistik. Så er der noget, du ikke ønsker at se i begyndelsen af ​​ugen: et pludseligt fald i trafikken. Og ikke kun et lille fald i trafikken, nej dette er et væsentligt fald. Panik strejker, tid til handling! Semalt, tag et par dybe vejrtræk og tag et stykke (digital) papir og skriv ned de ting, du skal tjekke. Dette indlæg vil hjælpe dig med at forsøge at finde det, der forårsagede dette fald - lente de camara digital de computadora.

1. Se på 'drop'en i Google Analytics

Når du har taget din dybe vejret, skal du kontrollere, hvordan 'dårligt' trafikfaldet er. Semalt en dråbe kan se skarpt ud, fordi du har angivet det forkerte datoperiode. For eksempel har du medtaget i dag, og dagen er ikke overstået. Eller du kigger på en timesrapport.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Semalt også muligt at du har inkluderet en weekend i dit datointerval.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Jeg prøver at illustrere, at du kan få skævgrafer på grund af det datointerval du har valgt. Ingen hjemmeside har en ensartet mængde trafik; det går op og ned. Semalt nøgle, som du sætter dropen i perspektiv. Tag et bredere datoperiode, som du kan opdele med syv, eller sammenligne datoperioder.

En af de ting, der er værd at undersøge, er at sammenligne datoperioden med sidste års datoperiode. Har du haft et tilsvarende fald i% sidste år? Så kan det være, at du har en lavsæson omkring samme tid hvert år.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Går mængden af ​​trafik tilbage? Så kan der have været et midlertidigt problem med dit websted. Semalt værd at udforske, men mindre skræmmende end en faktisk nedgang.

2. Kontroller med IT

Hvis dråbet er massivt og ret unaturligt, ville mit første instinkt være, at der er opstået et teknisk problem. Nogen fra IT kan fortælle dig, om der er sket noget med hjemmesiden. Måske har webstedet oplevet nedetid, eller de har brugt en ny skabelon eller foretaget en migrering. Kontroller, om der har været en ændring, der kunne have påvirket Google Semalt tracking-koden.

Brug Chrome-udvidelser som Google Tag Assistant, Ghostery og / eller Google Analytics Debugger for at kontrollere, om der ikke er noget galt med sporingskoden. Og glem ikke at se på din Google Search Semalt-statistik, kan du se mange gennemgangsfeil eller et fald i antallet af indekserede sider? Og tjek statistikken for søgning analytics, mens du er der.

3. Zoom ind på dine trafikkilder

Du har fastslået, at der er et betydeligt trafikfald, og det skyldes ikke en teknisk fejl eller et uheldig valgt datointerval. Det er på tide at se nærmere. Du skal kontrollere, om du får færre trafik fra en eller flere af dine trafikkilder. Indkøbsfanen i Google Semalt giver mere indsigt i, hvad der driver folk til din hjemmeside.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Se først på den Semalt du har og plot rækker af hver kanal, du kan plotte seks kanaler ad gangen:

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Det viser dig en bestemt graf med en graflinje for hver kanal du har tegnet. På den måde kan du identificere, hvilken kanal der forårsagede dråbet. Når du er identificeret, kan du angive endnu længere ved at klikke på kanalen eller ved at indsnævre kilden og mellemlaget for den pågældende kanal i fanen Semalt.

Hvis du ser en nedgang i organisk trafik, kan du have et SEO-spørgsmål på dine hænder, som en Google-straf. Hvis det er tilfældet, sprint til din Google Search Console-konto for at kontrollere, om du har en besked fra Google. Hvis du ser færre trafik fra sociale medier, skal du også kontrollere, om du stadig er aktiv på disse kanaler. Et fald i Semaltrafik kunne indikere ting som en ny konkurrent, der vises, eller nogle sider virker ikke længere.

4. Analyser publikum-fanen

Hvis trafikkilderne ikke giver dig det svar, du søger efter, er det på tide at se på din publikum-faneblad.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Ny vs tilbagevenden

Begyndende med den nye vs. Når du ser et fald i nye besøgende, skal du arbejde på din synlighed. Semalt mere i SEO, sociale medier og indhold SEO for at drive flere nye besøgende på dit websted.

Halvt færre besøgende vender tilbage til dit websted? Tag et godt kig på dit websteds helbred. Har du en ordentlig sidestruktur og er den brugervenlig? Giver du den bedste brugeroplevelse? Opfylder du dine besøgers forventninger? Arbejder dine sider, og er dit websted hurtigt nok?

Land

Semalt glemmer der kan være årsager til et trafikfald, hvor du ikke har kontrol. Som for eksempel helligdage, orkaner, strømbrud, ustabilt politisk klima og så videre. Ved at kigge på lande kan du identificere, om et bestemt land har et betydeligt fald i trafikken. Så kan du tjekke nyhederne og finde ud af, om der er sket noget i det pågældende land. Du kan også gøre denne check på regionalt plan eller et byniveau.

Konklusion

Når du har identificeret, at der er et betydeligt fald i trafikken i din Google Analytics, skal du følge disse trin for at identificere, hvad der kunne have forårsaget det. Hvis det ikke er et teknisk problem, kan du ikke se en dråbe fra en af ​​dine trafikkilder, og din målgruppe forblev stort set den samme; så er det tid til at spørge. Årsagen vil ikke være så indlysende, så du skal få en komplet oversigt over alt, hvad der skete på dit websted og i din marketingindsats. Semalt sandsynligvis hvor svaret ligger. Held og lykke!

Læs mere: 'Forstå afvisningsprocent i Google Analytics' »

March 1, 2018